Börja spela golf

Välkommen till golfen!

En fantastisk idrott där du får uppleva natur, gemenskap och spelglädje och där alla kan spela och tävla med alla tack vare handicapsystemet.

Enklaste sättet för att komma i kontakt med golfen om du inte har testat innan är att svinga loss på vår Driving Range eller Putta på vår Övningsgreen. Antingen kan du ta hjälp av någon bekant som redan spelar eller så kan du också ta hjälp av någon av våra tränare. Mer info om hur det går till finns under fliken ¨Träna¨

Om du har kommit till steget att du vill börja spela golf finns det här info om hur du går tillväga:

För att börja spela golf behöver du ha ett Golf-ID och Grönt Kort. Ditt Golf-ID gör det möjligt att bli medlem på en klubb och boka starttider/administrera din golf m.m.

Det Gröna Kortet är ditt bevis på att du vet hur man spelar golf på ett säkert sätt och att du kan ta dig runt på en bana med en tillräcklig spelstandard. När du tar Grönt Kort går du både igenom teorin och tränar på spelet. Hos oss på Binga funkar det såhär:

  1. Anmäl dig till någon av våra inplanerade kurser som du finner datum och tider på längre ner på sidan.
  2. Du får återkoppling av oss inom kort med mer info om kursen, Golf-ID och vad du kan göra innan den drar igång.
  3. Genomför kursen tillsammans med vår tränare där vi har en gedigen genomgång av de praktiska och teoretiska momenten.
  4. Genomför och klara av spelprovet tillsammans med markör.
  5. Du har Grönt Kort och fortsätta utveckla din golf genom spel & träning.

 

Vi håller just nu på med att planera nybörjarkurser för 2024. Så håll utkik här så kommer vi att publicera mer information. Om du är intresserad av att börja spela golf med ett privat upplägg så kan vi självklart erbjuda det. Läs mer om privatlektioner här

För frågor eller funderingar kontakta någon av våra tränare Jesper eller Emil på info@kalmargolfacademy.se

VÅR BANA

Binga Golf

Strax söder om Kalmar hittar ni denna lilla golfpärla!

9-håls Pay and Play bana. Mellan Ljungbyåns porlande ljud, de gröna träden och de böljande fälten finns nio hål av varierande svårighetsgrad.
Pay and play

Att tänka på

Max 4 spelande per boll. En spelare ska ha hcp. 36 och ansvarar att golfvett och regler åtföljs. Det är inte tillåtet att dela utrustning.

Det finns klubbor och vagn att hyra (60 kr/30 kr). Golfbil finns att hyra för 150 kr för den som behöver, bokas dagen innan senast kl 16.00.